En ressonància amb l’art

Elizabeth Jameson converteix la ciència en art i ens ensenya

una nova manera de veure el cervell.

 

Lloc: al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (C/Dr. Aiguader 88).

Horari: de 17:00 a 23:00.

Públic: Activitat recomanada per a tots els públics.

Sobre l’artista: 

Elizabeth Jameson treballa fent convergir la ciència i l’art en l’estudi del cervell humà. Crea retrats de si mateixa i d’altres a través de la utilització d’imatges de ressonància magnètica (MRI) i els últims avenços en tecnologia de la neuroimatge. Amb l’ajuda dels líders en el camp de la neurologia i la neurociència, Elizabeth Jameson converteix aquestes imatges mèdiques en reveladores fotos.

La fascinació d’Elizabeth Jameson per les imatges mèdiques i les exploracions del cervell té una base personal. Diagnosticada amb la malaltia de l’esclerosi múltiple, es va trobar davant de crues imatges del seu cervell que alhora li semblaven aterridores i fascinants. En abordar aquesta contradicció, va sentir un fort desig de reinterpretar les imatges i a utilitzar-es per explorar la impressionant estructura biològica del cervell.

Aquestes obres d’Elizabeth Jameson canvien els freds colors dels pixels de les imatges digitals per colors vius, aconseguint així transformar les imatges científiques en retrats de persones amb totes les debilitats, l’humor, i la idiosincràsia que ens fan ser humans.

 

Més informació a:     www.jamesonfineart.com/

Anuncis